Qibalance

 

 

T.C.M. Shiatsu

 

 

Sheng Zhen Qigong

 

 

Soulfullnes

 

 

Celzouten

 

 

Voeding

 

 

Cursus/Workshops

 

 

Agenda

 

 

Mantra Zingen

 

 

Contact

 

 

Links

Praktijk Qibalance
T.C.M. Shiatsu - Praktijk Qibalance
Soulfullnes - Praktijk Qibalance
Celzouten - Praktijk Qibalance
Voeding - Praktijk Qibalance
Cursus/Workshops - Praktijk Qibalance
Agenda - Praktijk Qibalance
Mantra Zingen - Praktijk Qibalance
Contact - Praktijk Qibalance
Links - Praktijk Qibalance
Sheng Zhen Qigong - Praktijk Qibalance

 

WAT IS QIGONG . . . ?

 

Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer, een onderdeel van T.C.M. (Traditional Chinese Medicine). Deze bewegingsleer heeft een positieve en grote impact op de gezondheid. Doel van Qigong is om de energie in het lichaam in beweging te zetten. Een belangrijk principe hierbij is: daar waar de aandacht naar toe gaat, gaat de Qi. Qi spreek je uit als tsjie, en zou je kunnen omschrijven als adem, lucht en levensenergie. De uitspraak van gong is goeng en betekent oefenen. Samen betekenen deze woorden Qi en gong: ‘het beheersen van en werken met levensenergie’.
 

Er bestaat een grote diversiteit in stromingen/vormen binnen deze bewegingsleer:

 

 

Ondanks de vele en soms grote verschillen in uitvoering, leiden ze allemaal tot het hetzelfde doel: dat ze goed voor de mentale en fysieke gezondheid zijn en ontspanning, concentratie, meditatie, harmonie, evenwicht en kalmte bewerkstelligen.

 

In het Boeddhisme zegt men: “Er zijn 36-duizend wegen om te bewandelen,

maar de bestemming is dezelfde”.

 

 

SHENG ZHEN QIGONG . . .

 

Bij Qibalance wordt de zachte Taöistische vorm: Sheng Zhen Wuji Yuan Gong gegeven, ook wel afgekort als Sheng Zhen Qigong. De grondlegger van Sheng zhen Qigong is Meester Li Junfeng, voorheen trainer van het nationale Kungfu team in China en acteur in vele Kungfu films. Sheng Zhen Qigong is een combinatie van Qigong, dans en Kungfu.

 

Sheng Zhen Wuji Yuan Gong betekent: A return to Oneness” of Qigong van de “onvoorwaardelijke liefde” en wordt dan ook wel de Qigong van het hart genoemd.

Centraal element van deze vorm van Qigong is het openen van het hart.
 

 

OPENEN VAN JE HART. . .

 

Door het beoefenen van de Sheng Zhen Qigong wordt je hart geopend waardoor de onvoorwaardelijke liefde naar jezelf en de ander beter gaat stromen. Daardoor zullen ervaringen van rust, liefde en innerlijke vrede kunnen worden waargenomen. Door weer in verbinding te komen met je totale zelf; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel en het weer in verbinding komen met de aarde, de kosmos, de natuur en de wereld om je heen, maakt dat je steviger en vol vertrouwen kan zijn. Het fysieke lichaam verbonden met hoofd, hart en ziel betekent dat je gebruik kunt maken van je volle potentie om jezelf te ontwikkelen en je bewustzijn te vergroten.

 

Globale verschillen tussen Yoga, Qigong en Tai chi:

 

 

 

VITALISERENDE BEWEGINGEN . . .

 

De bewegingen van de Sheng Zhen Qigong zijn vloeiend, rustig en ook dynamisch. Het zijn een serie bewegingen die een gevoel van lichtheid, levendigheid en innerlijke ruimte creëren. De bewegingen masseren, versterken en vitaliseren het lichaam. Spieren, pezen, gewrichten en wervelkolom worden soepel terwijl de botten juist sterker worden. Qigong reguleert het zenuwstelsel en bevordert de bloedcirculatie en spijsvertering. Tegelijkertijd inspireert het geestelijke ontwikkeling door het denkvermogen te bevorderen en emoties te stabiliseren. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qigong oefeningen probeert men deze balans te onderhouden of te herstellen. Alle bewegingen lopen synchroon met een bewuste ademhaling waardoor deze vorm van Qigong niet blessure gevoelig is.

 

 

HOLISTISCHE WERKWIJZE . . .

 

Omdat de Sheng Zhen Qigong vorm sterk verbonden is met de T.C.M. (Traditional Chinese Medicine) Oosterse geneeskunde en de Tao, kunnen we het een holistische werkwijze noemen. Wat betekent dat voeding volgens de Chinese voedingsleer, Chinese kruiden, meditatie en meridianenleer (de energiebanen waardoor de Qi stroomt), de orgaanklok, mantra’s en helende klanken van de organen, deel uitmaken van de Qigong lessen. Sheng Zhen Qigong is een holistische werkwijze met een grote therapeutische waarde.
 

 

VOOR WIE IS SHENG ZHEN QIGONG GESCHIKT . . . ?

 

Doordat totale acceptatie van ieders unieke bewegingsmogelijkheden het uitgangspunt is in de lessen, zijn de lessen geschikt voor iedereen die in ‘beweging’ wil komen en zijn bewustzijn wil vergroten. Je leert waar te nemen, hoe je met je eigen energiehuishouding kan omgaan. Je leert verbindingen in het lichaam te ervaren en je te bewegen vanuit je lichaamskern. Ik begeleid mensen boven alles in een veilige en liefdevolle sfeer en nodig je door de manier van lesgeven uit, om uit je bestaande overtuiging te komen, waardoor er een nieuwe wereld voor je open zal gaan. Pijn, blessures, stijfheid? Ook dan is Qigong geschikt. De groepen zullen klein zijn i.v.m. de persoonlijke begeleiding die er gegeven wordt.

 

 

SHENG ZHEN QIGONG IN DE BUITENLUCHT . . .

 

Door de lessen in de buitenlucht te laten plaats vinden, ontstaat er een grotere verbinding met jezelf, de natuur en de seizoenen. We gebruiken hiervoor de tuin van Qibalance. Wanneer het regent zullen de lessen binnen plaats vinden en onder andere bestaan uit bijvoorbeeld:

 

 

 

“Understand your mind

And you understand the minds of all.

This truth you treasure and keep within.

Facing the moon,

Your heart reveals the Self.

Go and roam the heavenly palace within.”

 

                                 ~ Master Li Junfeng

 

 

Iets voor jou? of heb je nog vragen? dan kun je contact met mij op nemen.

 

 

Disclaimer

De tips, adviezen, behandelmethoden, cursussen, workshops en rituelen die gegeven worden door Alida Lammes Qibalance praktijk voor natuurgeneeskunde zijn zo goed mogelijk samengesteld en in de praktijk getest. Gebaseerd op de kennis en inzichten uit de westerse, oosterse en orthomoleculaire geneeskunde. Alida Lammes is therapeut, geen arts. Bij gezondheidsklachten zijn deze tips, adviezen, behandelmethoden, cursussen, workshops, rituelen geen vervanging voor een bezoek aan een arts of andere vorm van medische zorg. Nog Alida, noch het naam gerelateerde bedrijf zijn daarom verantwoordelijk voor eventuele gevolgen die uit het aanwenden van de tips, adviezen, behandelmethoden, cursussen, workshops en rituelen voort komen.

 

 

 

 

© Qibalance │Webdesign: Wishfulthinking

QibalanceT.C.M. ShiatsuSheng Zhen QigongSoulfullnesCelzoutenVoeding

Cursus/WorkshopsAgendaMantra ZingenContact Links

 

 

 

 

 

Bezoekers sinds: 15-11-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qibalance

Molestrjitte 17

9041 AE Berlikum

 

tel. 06 -10864590

info@qibalance.nl

www.qibalance.nl